Твърде тясна се оказа изложбената зала на ул. Борисова“ 6 в

...
Твърде тясна се оказа изложбената зала на ул. Борисова“ 6 в
Коментари Харесай

ДЕВИНА ГРОЗДАНОВА ПРЕДСТАВЯ 34 СВОИ КАРТИНИ В РУСЕ

Твърде тясна се оказа изложбената зала на ул. „ Борисова “ 6 в Русе за пристигналите през вчерашния ден вечерта на откриването на първата независима галерия в България на Девина Грозданова. Буквално час след оповестеното началото на събитието, което се осъществя и със съдействието на Областна администрация – Русе, все още имаше поданици и посетители на града, които чакаха своя ред да прегледат картините на младата авторка. Тя получи поздравления персонално от регионалния шеф Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков. „ Мечтайте и самоуверено постигайте всяка своя цел. Вашите картини ни карат да си зададем редица въпроси относно силата на изкуството и заобикалящия ни свят. Сигурен съм, че ще бъдат оценени уместно и ще провокират много положителни емоции “, се споделя в написаното от Станев. Той отбелязва и нуждата от това повече млади художници да подхващат сходни стъпки, които ще им донесат самопризнание за напъните, само че също по този начин по този начин те ще допринесат и за културното развиване на обитаемото място от където са, а и на страната. „ Вие сте сред малкото хора, имащи щастието да могат да показват себе си с картините, които правите и с думите, които може по този начин да подредите, че да се получи извънредно влияние “, показа кметът Милков.„ Поздравявам Ви за дръзновението да съберете най-ценните си произведения и да ги визиите пред сериозния взор на русенската аудитория “, сподели още Милков и изрази убеденост, че посетителите ще съумеят да усетят топлината и романтиката в тях. Той пожела на младата художничка да осъществя нови изложения на разнообразни места по света и по този начин повече хора от чужбина да схванат за създателите от Русе.

Наскоро Девина Грозданова е осъществила две свои лични независими изложения във Франция, където живее през последните 10 години. Участвала е и в редица взаимни планове. 36-годишната жена е приключила СУ „ Възраждане “ и е ученичка на един от най-обичаните русенски художници Хрисанд Хрисандов. В следствие приключва педагогика и методика на изобразителното изкуство в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “. „ Надмина упованията ми. Още в учебно заведение показа заложбите си. Тя съумя да реализира едно чудесно равнище, изразяващо се в чудесни композиции, цветови решения, деликатни и чувствени послания “, споделя нейният преподавател и подстрекател Хрисанд Хрисандов. Картините ѝ представляват смесица от разнообразни стилове, като най-силно застъпените са символизъм, сецесион и модернизъм. Спокойно може да се каже, че думите, които сплотяват картините в изложбата са обич, небе и цветове. Залага най-вече на маслените и акрилни бои, само че не се тормози и да опитва. Има нарисувана картина даже с вино. В настоящата експозиция, която ще може да бъде забелязана до 19-и октомври, жителите и гостите на града ще могат да се насладят и на 7 фотографии. Те са дело на Софи Беноа, а в тях модел е самата Девина Грозданова. Изложбата бе допълнена и от пет нейни стихотворения, свързани с някои от най-съкровените страсти, които човек може да изпита.Неразделна част от цялостното прекарване се оказаха и осъществяванията на трима единайсетокласници от Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “ – Нина Петрова, Лъчезар Стойчев и Максим Борогов. И тримата учат класическа китара и репертоарът им включваше тематични типичен и съвременни осъществявания. 

В свободното си време Девина обича да пътешества и да се занимава с мода. Често обича да рисува върху облекла и да основава неповторими аксесоари. Обича да открива нови места и да се среща с хора. Не е инцидентно, че дефинира изложбата си като странствуване в собствен личен свят, в който е показано по какъв начин тя усеща живота и страстите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР